Ιδιωτική Μεταφορά Ταξί - Μυκήνες

Μεταφορά Ταξί στις Μυκήνες

και πίσω στον χρόνο στο κέντρο ενός ολόκληρου πολιτισμού

Οι Αρχαίες Μυκήνες βρίσκονται ανάμεσα στο βουνό του Αγίου Ηλία και του βουνού Ζάρα, περίπου 22 χλμ. από το Ναύπλιο. Για 400 χρόνια αυτό το μικρό βασίλειο ήταν το ισχυρότερο στην Ελλάδα κάπου ανάμεσα στο 1600-1200 π.Χ.

Ανεφερόμενη από τον Όμηρο στην Οδύσσεια και την Ιλιάδα τα πλόυτη των Μυκηνών θεωρούνταν πως ήταν μύθος μέχρι που αρχαιολόγοι πραγματικά πέτυχαν χρυσό το 1822-90. Τα τείχη της ακρόπολης τα οποία έχουν ύψος 13 μέτρα και φάρδος 7 μέτρα, θεωρούνταν από τους αρχαίους ότι έιχαν οικοδομηθεί από Κύκλωπες.

Δείτε την περίφημη Πύλη των Λεόντων, τους βασιλικούς τάφους όπου βρέθηκε η χρυσή μάσκα ταφής του Αγαμέμνωνα, το παλάτι του Αγαμέμνωνα και την υπέροχη αίθουσα. Ο όλος χώρος εμπνέει συναισθήματα μυστηρίου, βασιλικών θανάτων, συνωμοσιών και ελληνικής τραγωδίας.

Ο χώρος τον Μυκηνών φιλοξενεί και ένα υπέροχο, σχετικά καινούριο μουσείο. Λίγο πιο κάτω ο τάφος του Αγαμέμνωνα γνωστός και ως ο Θησαυρός του Ατρέα είναι ορατός. Ένας χώρος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, οι Μυκήνες βρίσκονται σε έναν λόφο και έιναι καλύτερα να επισκεφθείτε τον χώρο νωρίς το πρωί κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.

Έχω επισκεφθεί τις Μυκήνες κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής μας περιοδείας με φίλους. Μείναμε έκπληκτοι από το μεγαλείο και την δεξιοτεχνία των ανθρώπων που έχτισαν τα τείχη και του τάφους. Το μουσείο ήταν μικρό αλλά τα ευρήματα ήταν καλά διατηρημένα.

Κριτική Επισκέπτη στο Trip Advisor


Είναι δυνατόν να συνδιαστεί με έναν από τους προορισμούς που ακολουθούν: Αρχαία Επίδαυρος, Αρχαία Νεμέα, Αρχαία Κόρινθος, Ναύπλιο

Greek Taxi - επαγγελματικές υπηρεσίες ταξί από το Ναύπλιο και σε όλη την Ελλάδα.