Ιδιωτική Μετακίνηση Ταξί - Ναύπλιο

Μεταφορά στο Ναύπλιο

η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας

Το Ναύπλιο, κάποτε πρωτεύσουσα της Ελλάδας το 1839, είναι επίσης γνωστό με πολλά ακόμη ονόματα όπως: Ναύπλιο, Νάπλι, Ανάπλι. Αφού έχει ψηφιστεί ως μια από τις ομορφότερες πόλης της Ελλάδας είναι δημοφιλής προορισμός για ξένους αλλά και έλληνες τουρίστες.

Η παλιά πόλη του Ναυπλίου σχηματίζεται γύρω από το λιμάνι, και τα γραφικά στενά δρομάκια της είναι γεμάτα περίεργα μαγαζάκια και ένα "μείγμα" αρχιτεκτονικής. Έχοντας υπάρξει υπό κατοχή Βενετσιάνων, Φράγκων και Τούρκων έχει στοιχεία από την κάθε κουλτούρα και αυτό αντικατοπτρίζεται και στα κτήρια.

Στενά Ενετικού στυλ δρομάκια με πολλά μπαλκόνια να κρέμονται από πάνω γεμάτα με ανθισμλενα λουλούδια, ρομαντικά καφέ και μπαρ, τυπικές ελληνικές ταβέρνες συναντούν την κλασσική αρχιτεκτονική, υπήρχε και ένα τζαμί (που τώρα χρησιμοποιείται ως θέατρο). Η Πλατεία Συντάγματος είναι πολυσύχναστο μέρος συνάντησης και δίνει την δυνατότητα να χαλαρώσετε σε ένα από τα πολλά καφέ καθώς παρατηρείτε τους ανθρώπους που περνούν. Κοιτάζοντας το Ναύπλιο από ψηλά, ψηλά στον λόφο, το κάστρο του Παλαμιδίου, ένα από τα τρία κάστρα της πόλης, προσφερει μια απίστευτη θέα. Το Μπούρτζι, το καστρο μέσα στο λιμάνι, το οποίου φήμες θέλουν ένα από τα πιο φωτογραφημένα κάστρα στην Ελλάδα είναι προσβάσιμο με βαρκούλα και η Ακροναυπλία που βρίσκεται κάτω από το Παλαμίδι.

Πολύ υπερήφανο για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στον Αγώνα της Απελευθέρωσης το 1821, το Ναύπλιο έχει μια γκάμα μουσείων όπως το Αρχαιολογικό μουσείο, το Λαογραφικό μουσείο, το Πολεμικό μουσείο, το Μουσείο Κομπολογιού και το ξεχωριστό μουσείο Ούζου.

Υπάρχουν πολλά ιστορικά σημεία στο Ναύπλιο και την γύρω περιοχή, επισκεφθειτε για παράδειγμα τον Λέων των Βαυαρών ή την προστατευμένη από την UNESCO Αρχαία Τίρυνθαν μόλις 5 λεπτά με ταξί από το κέντρο της πόλης. Συνήθως ενσωματώνουμε και άλλα σημεία ενδιαφέροντος από την γύρω περιοχή του Ναυπλίου ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο. Παρακαλώ ρωτήστε μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Greek Taxi - επαγγελματικές υπηρεσίες ταξί από το Ναύπλιο και σε όλη την Ελλάδα.