Ιδιωτική Εκδρομή Ταξί - Επίδαυρος

Μετακίνηση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

και τον Ναό του Ασκληπειού

Ένας από τους πιο γνωστούς αρχαιλογικούς χώρους της Ελλάδας βρίσκεται μόνο 30χλμ ανατολικά από το Ναύπλιο. Το Θέατρο είναι ακόμα μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν και παίζουν μέχρι και σήμερα θεατρικά έργα κατά την διάρκεια των θερινών μηνών, τραβόντας πλήθος ανθρώπων μέχρι και 16,000. Η ατμόσφαιρα είναi ηλεκτρισμένη.

Ο ναός του Ασκληπιού βρίσκεται στου πράσινους πρόποδες του βουνού "Αραχναίο", όπου ο αέρας μυρίζει μόνο βότανα και πεύκα. Είναι εύκολο να δει κανείς πως αυτο το μέρος οφελούσε τους ασθενείς.

Προς τα δυτικά βρίσκεται η Μεγάλη Αίθουσα. Εκεί και όπου λάμβαναν χώρα οι γιορτές προς τιμήν του Ασκληπιού. Απέναντι από την αίθουσα βρίσκεται το στάδιο όπου οι γίνονταν οι αθλητικοί αγωνες της γιορτής του Ασκληπιού. Προς τα βόρεια είναι τo ερείπιο του ναού το Ασκληπιού και δίπλα σε αυτό βρίσκεται το Άβατο. Ανατολικά βρισκεται ένας ναός Αιγύπτιων Θεών και δυτικά τα ερείπια του μυστήριου Θόλου.

Ανάμεσα στον Ναό και το Θέατρο βρίσκεται το Μουσείο όπου εντυπωσιακά θραύσματα περίπλοκα σκαλισμένα ανάγλυφα από την οροφή του Θόλου στεγάζονται αναμεσα σε άλλα αρχαία ευρήματα..

Υπέροχη η επιστροφή στην Επίδαυρο μετά από 35 χρόνια και να σου θυμίζει γιατί είχε κανει τόση εντύπωση! Το θέατρο εμπνέει δέος - ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής και ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας. Αλλά υπάρχουν τόσα πράγματα ακόμα! Εξερευνήστε όλο τον χώρο - μία υπέροχη παράταξη από αρχαία κτίσματα και ναούς με ένα υποβλητικό και ειρηνικό σκηνικό. Μην το χάσετε!.

Κριτική επισκέπτη στο Trip Advisor

Greek Taxi - επαγγελματικές υπηρεσίες ταξί από το Ναύπλιο και σε όλη την Ελλάδα.